Data Pelajar Sekolah Kebangsaan Temong, Tebedu, Serian

1. Adik Macgres Anak Sawet - Murid Tahun 6 adalah berasal dari Kampung Temong

2. Adik Nabiatul Dania Zulfiqa Mohd Zulfadhli - Murid Tahun 6 yang tinggal di Kampung Temong Putah, Tebedu

"Setinggi-tinggi tahniah dan penghargaan kepada kedua-dua murid dan guru-guru pembimbing dari Sekolah Kebangsaan Temong yang melahirkan bakat-bakat baru dalam bidang pembikinan Filem Animasi Tempatan yang dapat bertanding diperingkat antarabangsa di Brazil baru-baru ini". (

 

Sumber dari Kementerian Sains, Teknologi Dan Inovasi (Mosti):-

Syabas dan tahniah diucapkan kepada adik Macgres Sawet dan Nabiatul Dania Zulfiqa Mohd Zulfadhli, murid tahun 5 Sekolah Kebangsaan (SK) Temong, Serian, Sarawak yang Berjaya memenangi anugerah 'Best Film By Popular Jury' bagi kategori sekolah rendah di Festival de Cinema Escola de Alvorada' (FECEA), Brazil baru-baru ini.Tajuk filem animasi karya Macgres Sawet dan Nabiatul Dania Zulfiqa Mohd Zulfadhli diambil daripada bahasa Bidayuh, 'Batuh Bijanji' yang membawa maksud 'batu perjanjian'. Menurut Cikgu Wan Zulfadli Ad-Dinnie Wan Azmi, anugerah yang dimenangi itu hasil undian dalam festival tersebut.

Tajuk filem animasi karya Macgres Sawet dan Nabiatul Dania Zulfiqa Mohd Zulfadhli diambil daripada bahasa Bidayuh, 'Batuh Bijanji' yang membawa maksud 'batu perjanjian'. Menurut Cikgu Wan Zulfadli Ad-Dinnie Wan Azmi, anugerah yang dimenangi itu hasil undian dalam festival tersebut.https://www.utusanborneo.com.my/.../murid-tahun-5-sk...(11.12.2020)

 

Gambar disini

Peringatan untuk anda semua......

 

#PutusRantaianCovi19, #KitaJagaKita , #AmalkanNormaBaru, #KlikDenganBijak, #MCMC

 

 

 

 

Pertandingan ini adalah anjuran Pusat Internet 1 Malaysia di seluruh negara kepada komuniti setempat untuk melibatkan diri dengan program Dashboard Komuniti ini tanpa mengira umur.

Sub-kategori